/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Magnus Carlsen- regele șahului. Magnus și-a apărat titlul de campion mondial la șah

missing
29 noiembrie 2018, ora 19:36

A fost prima înfruntare pentru titlul de campion mondial între primii doi clasați în lume, de la meciul disputat în 1990 între rușii Gary Kasparov și Anatolii Karpov. Față de monotonismul și lentoareea din meciurile clasice, încheiate pentru prima dată în istorie la egalitate, în partidele de „sah rapid” ambii jucători au recurs la atacuri rapide și vărsări de sânge.

Așa cum au prezis specialiștii, Caruana nu a făcut față la intensificarea tempoului de joc, iar campionul mondial și-a arătat superioritatea în partidele care puteau dura un maxim de 25 de minute pe jucător, cu mutări de 10 secunde după aceea. 3-0, Magnus Carlsen rămâne campion mondial din 2013 încoace.

După a doua înfrângere, am rămas cu moralul la pământ. Am încercat să revin, dar nu mi-a reușit,” Fabian Caruana, pretendent la titlul de Campion Mondial la Șah 2018

A fost deloc ușor. Primul joc a fost tensionatți greu. Abia în faza finală am reușit să fac diferența. Și jocul al doilea a început la fel de complicat, în scurt timp, însă, am reușit să pun controlul asupra jocului. După aceea, totul a mers foarte bine”, Magnus Carlsen, Campion Mondial la Șah 2018

REDACOR: Dumitru Garcaliuc

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram