/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

UE a adoptat o declarație cu privire la conflictul din Marea Azov: „Suntem îngrijorați de faptul că Rusia a aplicat forța...”

missing
29 noiembrie 2018, ora 09:31

Uniunea Europeană (UE) a adoptat o declarație privind conflictul din Marea Azov, dintre Rusia și Ucraina, în care-și exprimă îngrijorarea cu privire la atacul autorităților ruse asupra navelor ucrainene.

„Suntem îngrijorați de faptul că Rusia a aplicat forța, pe fundalul militarizării zonei, aceast lucru este inacceptabil”, se menționează în declarația UE, citată de Rbc.ua.

Autoritățile europene solicită Rusiei să asigure accesul necondiționat în Strîmtoarea Kerci și în Marea Azov, lucru prevăzut de normele internaționale.

Îi îndemnăm pe toți să se abțină de la destabilizarea situației. În acest context, îndemnăm, de asemenea, Rusia să elibereze necondiționat și fără întârziere navele capturate, echipajul și echipamentul lor“, se spune în declarație.

De asemenea, UE condamnă nerespectarea dreptului internațional în regiunea Crimeea și încălcarea suveranității Ucrainei.

Amintim că, duminică, 25 noiembrie, în Strâmtoarea Kerci s-a produs un conflict între grănicerii maritimi ruși și militari ucraineni. Partea rusă acuză militarii ucraineni că au încălcat legislația maritimă. Aceștia au folosit armele, rănind trei militari. De asemenea, autoritățile ruse au reținut trei nave ucrainene și 24 de militari.

Ulterior, Parlamentul ucrainean a aprobat decretul președintelui Petro Poroșenco privind instituirea stării de război pentru o perioadă de 30 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram