/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Învățăm să fim eco-prietenoși! PATRU sfaturi, cum să reducem utilizarea pungilor și a veselei din plastic

missing
30 noiembrie 2018, ora 09:09

Elena Tacu, inițiatoarea proiectului Tinerii pentru EcoPlastic, spune că nu e chiar atât de greu să renunțăm la plastic, dar e necesar să facem acest lucru treptat și cu răbdare, fiindcă poate fi un proces mai greu din punct de vedere psihologic, la început.

Chiar dacă legea care interzice comercializarea pungilor din plastic a fost adoptată, Elena spune că în prezent, în Moldova, nu avem producători de pungi biodegradabile, care să înlocuiască pungile existente.  Chiar și așa, există o mulțime de soluții pentru a reduce plasticul pe care îl folosim zilnic.

Iată cu ce sfaturi vine Elena Tacu:

1. Când mergem la cumpărături, să încercăm să purtăm cu noi câteva pungi reutilizabile, din bumbac, și să renunțăm la cele din plastic, care ne sunt oferite în magazin.

2. Pentru cafea, ceai și alte băuturi calde, cel mai sănătos, ecologic și ieftin este să folosim cănile termos portabile, care se închid cu capac din silicon. Putem, de asemenea, folosi paharele de unică folosință din hârtie, dar să fim atenți că unele dintre ele, deși par a fi din hârtie, mai conțin și filament din plastic în interior și respectiv nu pot fi reciclate.

3. O alternativă a paielor din plastic, care sunt foarte dăunătoare mediului, sunt cele din fier sau din plasticul dur reciclabil, care se spală ușor și sunt comode.

4. Când mergem la picnic cu prietenii în grupuri mai mari, putem folosi seturile reutilizabile pentru picnic, care sunt din metal sau din plastic dur.

Elena spune că în Chișinău deja există câteva cafenele care încearcă să fie mai eco-prietenoase, oferind paiuri din hârtie sau din metal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram