/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Legea pentru Autostrada Unirii, promulgată de Iohannis. Șoseaua de mare viteză va fi construită până la graniță cu R. Moldova

missing
30 noiembrie 2018, ora 11:08

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după ce a semnat decretul de promulgare a legii privind Autostrada „Unirii”, că este trist că a fost nevoie de o lege pentru ca guvernanţii să facă paşi concreţi. Potrivit lui, pentru ca acest proiect să ajungă, într-un final, lege, a existat o presiune publică foarte puternică, „venită în primul rând din exasperare”, scrie Agerpres.

“Politicienii trebuie să livreze ceea ce au promis, astfel încât românii să trăiască mai bine în ţara lor. Aşadar, este un moment foarte potrivit ca, în ajunul Centenarului Marii Uniri, să reflectăm serios la modul în care ne dorim să arate România viitoare. Suntem cu toţii de acord că o Românie fără autostrăzi este o Românie condamnată la subdezvoltare. Oamenii din Moldova, ca şi cei din Transilvania şi Republica Moldova, aşteaptă să circule spre Europa pe această autostradă, care să le facă viaţa mai bună şi mai sigură. Acest drum de mare viteză ar contribui în mod substanţial la reducerea decalajului între regiuni. Cu toţii ştim că autostrada este direct legată de creşterea investiţiilor şi a exporturilor. O spun fără ocolişuri: până nu va exista autostrada care să lege Moldova de Transilvania şi de vestul Europei nu vom avea prosperitate în această importantă regiune europeană, care este Moldova. În acelaşi timp, acest proiect are şi o importanţă strategică deosebită, contribuind, în mod ferm, la demersurile de integrare europeană a Republicii Moldova”, a arătat Iohannis.

El a atras atenţia că Guvernul are responsabilitatea legală să acţioneze şi a avertizat că în buget trebuie să se regăsească fonduri pentru realizarea autostrăzii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram