/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mesajul lui Dodon la încheierea mandatului actualului Parlament

missing
30 noiembrie 2018, ora 12:34

„Chiar din primele zile ale activităţii sale, majoritatea parlamentară așa-zis proeuropeană, s-a poziționat ca una antipopulară, ghidându-se strict de interese partinice. Diferiți deputați transfugi (peste 1/3 din întreg corpul de deputați) și-au abandonat ideologia și promisiunile politice, ignorând voinţa şi aşteptările cetăţenilor care au votat pentru ei”, afirmă Dodon.

Potrivit lui, în cei patru ani de mandat, Parlamentul a instalat în funcție trei guverne și a sprijinit alte două interimare. De asemenea, Dodon afirmă că „anume în această perioadă nu a fost soluționată problema restituirii banilor furați din sistemul bancar, ci din contra, miliardele de lei furate au fost puse pe spatele cetățenilor”, iar Moldova și-a consolidat imaginea de cea mai săracă ţară din Europa.

Șeful statului mai spune că în ultimii doi ani instituția prezidențială a elaborat 76 de inițiative, însă majoritatea acestora au fost avizate negativ de Guvern și/sau Legislativ, „fără prezentarea argumentelor plauzibile în acest sens”. Potrivit lui, în curând Parlamentul condus de majoritatea antipopulară a „aşa-zişilor proeuropeni” va pleca în istorie, iar alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 sunt „o bună oportunitate pentru a aduce lucrurile pe un făgaş normal de dezvoltare”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram