Contractul cu firma care trebuia să repare drumul național M5 (Cornești – Boghenii-Noi – Năpădeni) va fi supus din nou licitației pentru căutarea unui nou antreprenor, pentru că, potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), agentul economic anterior a executat doar 2% din volumul lucrărilor, iar timpul rezervat implementării proiectului a expirat cu 78%. Astfel, contractul cu antreprenorul care urma să efectueze lucrările a fost anulat.

Autoritățile afirmă că Banca Mondială asigură linia de creditare pentru construcția acestuia și, potrivit ministrului Chiril Gaburici, lucrările urmează să înceapă în primăvara anului 2019, imediat ce condițiile meteo vor fi favorabile.

„Susțin orice proiect care readuce optimismul în localitățile noastre. Traseul Cornești – Boghenii-Noi – Năpădeni M5 asigură accesul locuitorilor din regiune la 31 de instituții de învățământ, 10 instituții medicale, obiective turistice, stația de cale ferată, precum și cu 28 de întreprinderi. Acest drum este unul foarte important pentru regiune și voi avea grijă personal, ca acesta să fie realizat calitativ și în termen”, a menționat Chiril Gaburici.

Drumul are o lungime de peste 34 km și răspunde pentru conexiunea a 20 de localități la rețeaua de drumuri naționale.