/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Patru demisii și șase numiri în funcții, aprobate astăzi de Parlament

missing
30 noiembrie 2018, ora 18:20

Deputații din Legislativul Republicii Moldova au aprobat astăzi patru demisii și șase numiri în funcție. 

Astfel, membrii Parlamentului au numit în funcție conducerea și membrii plenului Consiliului Concurenței, pentru un mandat de cinci ani: președinte al plenului Consiliului Concurenței a fost numit deputatul Marcel Răducan, vicepreședinți – Mihail Ciubotaru și Ion Maxim, membri – secretara generală a Parlamentului, Ala Popescu și Viorel Moșneaga, directorul general al Agenției naționale pentru soluționarea contestațiilor, demis astăzi din funcția deținută de către plenul Legislativului.

Candidaturile numite au depus jurământul de învestire de la tribuna centrală a Parlamentului. Membrii plenului Consiliului Concurenței au fost votați de către 54 de deputați din cei prezenți la ședință.

Tot astăzi, Nina Dosca a fost numită în funcția de vicepreședintă a Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

De asemenea, Legislativul a eliberat-o, astăzi, din funcția de membru și vicepreședintă a Curții de Conturi pe Tamara Andrușca.

La fel, au fost eliberați din funcție doi directori ai Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram