/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Ce spune Ghilețchi despre activitatea nepotului său de a administra proiectul „Arena Chișinău”

missing
30 noiembrie 2018, ora 19:05

Proiectul care prevede construcția Arenei Chișinău a fost susținut, în lectură finală în Parlament, și de către liderul Grupului PPEM, Valeriu Ghilețchi. Coincidență sau nu, după câteva luni mai târziu, printre companiile subcontracatate de firma turcească SUMMA, s-a regăsit și SRL-ui condus de nepotul lui Ghilețchi, Alexandru Frai. Despre faptul că s-a implicat în construcția Arenei, conducerea companiei a anuntat pe Facebook. Pe pagina oficială, au fost postate mai multe fotografii atât din ziua lansării a construcțiilor, cât și din timpul lucrărilor. Totodată, potrivit Ziarului de Gardă, Alexandru Frai a colaborat și anterior cu firma SUMMA, fără vreun ajutor din partea unchiului său din Parlament. TV8 nu a dat de el ca să ne ofere un comentariu. În schimb, Valeriu Ghilețchi a respins orice legătură cu bussinesul nepotului său.

Nu am nicio legătură a lui Alexandru Frai el nu a avut niciun contract de stat. Este un băiat care nu a plecat peste hotare a rămas aici să câștige o bucată de pâine și iată ce se întâmplă. Sunt lucruri lipsite de temei doar așa au tentă electorală, de denigrare”, Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului, deputat PPEM

Între timp lucrările de construcție a Arenei par să nu fi avansat prea mult. Astăzi, pe șantier, am observat doar câțiva oameni. Paznicul nu ne-a permis să ne apropiem de obiect.

– Vrem să vorbim cu cineva cu vreun dirignte de șantier….Dar nu trebuie să mă agresați… –
– Repede, repede, repede. Duceți-vă de aici, mie mi-au spus să nu vă dau voie. Degeaba ați venit.
– Puteți să-i contactați acum de față, și să-i spuneți că noi suntem aici.
– Eu nu pot acum.
– De ce?

Ulterior, de noi s-a apropiat un diriginte de șantier. Acesta a declarat că la fața locului nu este nimeni din conducerea companiilor, pentru că lucrările de bază au fost sistate, din vina gerului.

Temperatura de minus 10 grade și utilajele sunt din țara noastră din Moldova sunt destul de vechi, care nu fac față la temperatura asta. Și dacă vom avea o iarnă geroasă? Nu o să avem o iarnă geroasă. Iarna o să fie așa. Numai acel de sus știe probabil cum va fi iarna”, Vitalie Vieru, diriginte de șantier

Arena Chișinău ar trebui să fie gata peste un an. Acest proiect, criticat de experții economici, dar și de politicienii din opozitie, a fost anunțat la începutul anului 2018 de la tribuna PD, de către Vlad Plahontiuc. Construcția Arenei va costa aproximativ 43 de milioane de euro, iar statul va trebui să întoarcă acești bani timp de 12 ani.

INTERESE LA „ARENA CHIȘINĂU”?
O companie afiliată familiei deputatului PPEM, Valeriu Ghilețchi, realizează lucrări de construcție a Arenei Chișinău

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram