/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Fără secrete, în fața PD. Cum democrații și-au propus să analizeze alegătorii din fiecare localitate din țară

30 noiembrie 2018, ora 18:58

Despre aceasta, s-a aflat după ce pe site-ul Cotidianul.md au fost publicate o serie de fotografii cu strategia PD-ului. Astfel, localitățile vor fi împărțite în sectoare care numără 150 de oameni și micro-sectoare – în care intră 50 de oameni. Profilului fiecărui alegător va fi studiat minuțios de responsabilii de aceste zone, urmând să se afle:

Data nașterii, (…) dacă folosește Skype sau rețelele de socializare, dacă are un serviciu, câți copii are și unde se află aceștia, ce probleme personale are, ce mănâncă și ce bea, cine sunt rudele și unde locuiesc/lucrează, ce persoane au influență asupra lui, ce fel de carte citește și ce privește la TV”, „Profilul” alegătorului.

Totodată, una din poze arată că o cercetare similară ar fi fost făcută deja. simpatizanții democrați își propun să știe totul despre fiecare dintre noi. Ce mâncăm, ce bem, ce filme preferăm, dar și ce partide votăm la alegeri. Pentru aceasta, alegătorii din țara noastră vor fi împărțiți în sectoare și în micro-sectoare, iar profilul oamenilor va fi intens analizat. Între timp, deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, a declarat că o asemenea experiență a avut-o și în cadrul PCRM, iar aceste lucruri i se par absolut normale pentru un partid care se respectă a fi menționată localitatea studiată, fiind, cel mai probabil, un exemplu de analiză.

Deci, din primele investigări, constatăm, că din cei 50 de alegători, 40 se află permanent în localitate. 4 sunt votanți PDM și trebuie să avem mare grijă de ei. 18 sunt convinși de alte partide și nu are rost să pierdem timpul cu ei. Ne rămân 7+9+2=18 alegători, la care trebuie să ne concentrăm toate forțele pentru a ai convinge să devină adepții noștri”, fragment din analiză.

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, consideră că astfel de analize sunt necesare. Potrivit lui, aceste lucruri sunt absolut „normale” pentru un partid care se respectă. Deputatul regretă că această analiză este efectuată abia acum și și-a amintit că avut o astfel de experiență în PCRM, când „avea grijă” de un astfel de micro-sector.

Evident că un partid care se respectă trebuie să cunoască toate problemele din acel micro-sector sau raza acelei secții de vot, să cunoască numărul de alegători. Doar astfel noi putem să ajutăm la soluționarea problemelor. Dacă nu cunoști orașul, satul, sectorul, nu ai cum să ajuți oamenii”, Sergiu Sîrbu, deputat PD.

Democratul a mai menționat că datele personale sunt colectate legal și doar cu permisiunea alegătorului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram