/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

ZdG: Construcția „Arenei Chișinău” și interesele rudelor deputatului Valeriu Ghilețchi în proiect

30 noiembrie 2018, ora 11:02

Un nepot al deputatului și vicepreședintelui Legislativului Valeriu Ghilețchi, Alexandru Frai, administrează una dintre companiile care este implicată în construcția „Arenei Chișinău”, proiect pentru care Ghilețchi și-a acordat votul de parlamentar. Mai mult, acum două luni, deputatul a participat și la inaugurarea lucrărilor de construcție a Arenei.

Potrivit unei investigații a Ziarului de Gardă (ZdG), Alexandru Frai este fondatorul și administratorul companiei „Frai Construct”, înregistrată în anul 2010.

Alexandru Frai spune că implicarea companiei pe care o conduce nu are legătură cu activitatea politică a unchiului său Valeriu Ghilețchi și spune că a început să colaboreze cu compania „Summa” acum câțiva ani, când despre „Arena Chișinău” nu era nici pomină.

„Absolut nicio legătură nu este între faptul că sunt nepotul domnului Ghileţchi şi că noi am devenit subcontractanţi. A fost concurs. „Summa”, personal, îşi alege subcontractorii. Am încercat să lucrez cu „Summa” de câteva ori. Ei au avut câteva proiecte mari, inclusiv la mall. Când a fost făcut primul mall, am început să colaborăm. După asta am mai colaborat (…)”, a declara Frai pentru ZdG.

Și Ghilețchi spune că nu există nicio legătură între funcția pe care o deține și implicarea companiei lui Frai în construcția Arenei: „Nu-i nicio legătură. Am aflat ulterior că el a fost contactat, a fost rugat să presteze aceste lucrări, dar eu nu am vorbit cu nimeni, nici cu cei care au câştigat contractul, nici cu alţi decidenţi politici în privinţa companiei sale. Nu am atribuţie. El face lucrări şi în alte proiecte, lucrează cu foarte mulţi antreprenori, nu cunosc activitatea lui comercială, ce contracte are, cu cine le încheie”, a spus deputatul Ghileţchi.

Totuși, potrivit investigației ZdG, familia Frai a făcut donații generoase pentru campania electorală a lui Valeriu Ghilețchi pentru alegerile prezidențiale de acum doi ani.

Citiți articolul în întregime pe ZdG.md.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram