Astăzi, 1 decembrie, în mai multe localități din țară au loc marșuri, dedicate aniversării celor 100 de ani de la Marea Unire. Și la Chișinău are loc un marș de amploare organizat de ONG-urile unioniste. Marșul începe la Cimitirul Eroilor Români și aici sunt depuse flori la monumentele ostașilor români care au murit pe câmpul de luptă. Inspectoratul Național de Patrulare atenționează că circulația pe mai multe străzi din capitală este restricționată.

Coloana se va îndrepta apoi spre monumentul deportaților, din Aleea Gării, unde, la fel, vor fi depuse flori, apoi – la monumentul domnitorului  Ștefan cel Mare și Sfânt, unde sărbătoarea va fi marcată prin Hora Unirii. Manifestația se va încheia cu o întâlnire, în Scuarul Europei, cu reprezentanții mai multor organizații și partide unioniste.

pe parcursul desfășurării evenimentului traficul rutier va fi sistat temporar pe bulevardul Decebal 17, strada Aleea Gării, bulevardul Constantin Negruzzi, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – tronsonul dintre strada Ciuflea și Gavril Bănulescu-Bodoni.

Inspectoratul Național de Patrulare solicită șoferilor să manifeste înțelegere și să se conformeze indicațiilor agenților de patrulare care vor dirija traficul rutier.