/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Noi PROTESTE violente la Paris: Peste 100 de persoane au fost rănite. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene

missing
01 decembrie 2018, ora 21:25

Autorităţile au anunţat că peste 100.000 de persoane au protestat în oraşele Paris, Bordeaux, Brest, Toulouse, Montpellier, Lille şi Marsilia. La Paris, cel puţin 110 persoane au fost rănite, inclusiv 17 agenţi ai forţelor de ordine, iar peste 270 de protestatari au fost reţinuţi, scrie Mediafax.

Din cauza violenţelor, 20 de staţii de metrou din Paris au fost închise. La mitingul desfăşurat pe Bulevardul Champs-Élysées din Paris au participat mii de persoane.

Unii manifestanţi au atacat cu pietre forţele de ordine, care au ripostat cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene. Numeroase magazine şi vehicule, inclusiv ale poliţiei, au fost incendiate. Conform unor surse, au fost incendiate şi două autoturisme ale Ambasadei Georgiei. Acte de vandalism au fost raportate la Arcul de Triumf din Paris.

Mişcarea „Vestelor Galbene” denunţă preţurile mari la carburanţi, generate de accize, şi scăderea nivelului de trai din Franţa. Preşedintele Emmanuel Macron a adoptat un ton conciliant, dar a refuzat să renunţe la introducerea unei taxe suplimentare pe carburanţi, prevăzută în strategia privind viitorul energetic. Macron a subliniat că Administraţia de la Paris nu va ceda în faţa violenţelor, subliniind că va aplica un plan care prevede închiderea tuturor termocentralelor pe bază de cărbune şi a unor centrale atomoelectrice până în anul 2022.

Foto: twitter.com/vladogb

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram