Anatol Țăranu, membru al Convenției euro-unioniste, explică de ce a declarat, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” la TV8, că ar putea face coaliție cu Partidul Democrat, dacă va ajunge în următorul Parlament. Anatol Țăranu spune că astfel „a recurs la o nevinovată tehnologie de relaționare informațională”.

„În emisiunea de joi la TV8 am fost întrebați dacă suntem gata să negociem cu Partidul Democrat crearea unei alianțe postelectorale. Răspunsul a fost următorul: suntem gata să negociem cu orice forță politică, care va trece în Parlament, inclusiv cu PD, în caz dacă ei sunt gata să recunoască și să aplice momentele principiale ale programului politic al Convenției euro-unioniste. Însă PD nici odată nu va recunoaște programul nostru, de aici vine imposibilitatea oricărei alianțe cu partidul lui Plahatniuc”, a scris Anatol Țăranu.

Potrivit lui, Convenția euro-unionistă nu dispune de posibilități mari de a face cunoscut publicului larg însăși faptul apariției sale pe scena politică de aceea a recurs la această mișcare. „Conștient am omis din explicația dată în cadrul emisiunii televizate teza despre imposibilitatea oricărei alianțe cu PD. Publicul cu gândire critică și bine intenționat a înțeles perfect explicația noastră, salutând apariția pe scena politică a Convenției euro-unioniste. Oponenții răuvoitori au mușcat copios din nada oferită și pe post de idioți utili ne-au făcut o excelentă promovare informațională, chiar dacă și cu tentă negativă”, a menționat Anatol Țăranu.