/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Acuzații de corupție la adresa Federației Moldovenești de Fotbal. Conducerea instituției: „Să prezinte dovezi”

missing
02 decembrie 2018, ora 11:42

Comunitatea Diasporei moldovenești FreeMoldova susține că ar fi intrat în posesia unor informații care ar demonstra acte de corupție la Federația Moldovenească de Fotbal. Membrii comunității au publicat mai multe teze, care, în opinia lor, provoacă suspiciuni și ar trebui investigate. Cei vizați resping acuzațiile și cer să fie prezentate dovezi.

Într-o postare pe pagina FreeMoldova se aduc mai multe acuzații la adresa conducerii Federației Moldovei de Fotbal referitor la numiri în funcții cu posibile încălcări și înlocuirea unor membri profesioniști cu alții care nu ar avea licență profesională obligatorie în domeniu.

De asemenea, comunitatea susține că din conducerea FMF ar fi fost excluse „abuziv” unele persoane emerite, dar și faptul că nu ar exista transparență în cheltuielile Federației. „Reieșind din statutul de asociație obștească a Federației de Fotbal din Republica Moldova, rezultă obligativitatea publicării dărilor de seamă financiare, informațiilor cu privire la achiziții, informațiilor cu privire la buget etc. Accesul la aceste informații este deținut de un cerc restrîns, alcătuit din membrii conducerii, fiecare solicitare a informațiilor fiind respinsă cu vehemență. În același context, ținem să exprimăm suspiciunile în materie de administrare și gestionare defectuoasă a resurselor financiare venite din granturile UEFA și FIFA”, se spune în postare, fără însă a fi prezentate dovezi clare.

Membrii comunității îndeamnă Federația Internațională de Fotbal și Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal să inițieze anchete în ceea ce privește activitatea FMF. „Solicităm oficialilor din cadrul UEFA și FIFA implicare, suport și mediere în procesul de transparentizare și reformare a activității Federației Moldovenești de Fotbal, precum și clarificarea situațiilor obscure identificate, confirmând că dispunem de acte confirmative, înregistrări audio și alte dovezi ale celor evocate mai sus și că suntem gata, cu respectarea confidențialității în privința identității noastre, să le prezentăm în orice moment, la solicitare”, se spune în postare.

Deși FreeMoldova aduce mai multe acuzații la adresa Federației Moldovei de Fotbal nu prezintă nicio probă care ar demonstra acest lucru.

Contactat de TV8, președintele FMF, Pavel Cebanu, spune nimeni nu a fost demis „abuziv”, așa cum se invocă. Potrivit lui, unii membri au crescut în carieră și lucrează la instituții internaționale de profil, iar alții nici măcar nu au fost demiși și lucrează până în prezent în cadrul FMF. „Informația nu este corectă”, a spus Pavel Cebanu.

Vicepreședintele FMF Dragoș Hâncu cere să fie publicate dovezile, dacă ele există. „Insist să fie publicate dovezile dacă ele există, din câte văd însă nu sunt probe”, spune Dragoș Hâncu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram