/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Localitatea unde ieri s-au înregistrat -50 de grade Celsius. Este cel mai rece loc locuit de pe planetă

02 decembrie 2018, ora 15:15

În localitatea Oimiakon din Iakutia, Federația Rusă, ieri s-au înregistrat -50 de grade Celsius. Cu un climat subarctic extrem, Oimiakon este cunoscut ca unul dintre candidații pentru polul frigului din nord.

În februarie 1933 în Oimiakon s-au înregistrat -67.7 °C, aceasta fiind cea mai joasă temperatură înregistrată pentru orice loc locuit permanent de pe Pământ. Localitatea este, de asemenea, cea mai scăzută temperatură înregistrată în emisfera de Nord. Doar Antarctica a înregistrat temperaturi oficiale mai mici, cea mai mică fiind de -89.2 °C, în apropiere de stația rusă Vostok.

Numele localității Oimiakon în limba Sakha înseamnă „apă care nu îngheață”, datorită prezenței unui izvor fierbinte natural în apropiere. Solul este permanent înghețat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram