/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

SUA și China au încheiat un armistițiu în războiul lor comercial

02 decembrie 2018, ora 09:51

Cei doi preşedinţi „au ajuns la un acord pentru a pune capăt aplicării de noi taxe vamale”, a declarat ministrul chinez de externe, Wang Yi, în cadrul unei conferinţe de presă, după dineul de lucru de peste două ore al liderilor celor două state şi al consilierilor lor.

Washingtonul va renunţa să majoreze, aşa cum era prevăzut, de la 10% la 25% taxele vamale pentru produse importate din China în valoare de 200 de miliarde de dolari – jumătate din total – începând de la 1 ianuarie 2019.

Casa Albă a anunţat însă că această decizie nu este decât suspendată, pentru o perioadă de 90 de zile, scrie Agerpres.

Dacă cele două ţări nu vor reuşi în acest interval să se înţeleagă asupra unor „schimbări structurale” în relaţiile lor comerciale, în special în ceea ce priveşte transferurile „forţate” de tehnologie şi proprietatea intelectuală, „drepturile vamale de 10% vor fi majorate la 25%”, potrivit unui comunicat al preşedinţiei americane. Washingtonul mai anunţă şi că Beijingul s-a angajat să cumpere o cantitate „încă nedefinită, dar foarte substanţială” de produse americane, pentru a reduce enormul dezechilibru comercial între cele două ţări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram