/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Doi copii din Chișinău s-au îmbolnăvit de gripa A H1 N1. Unul dintre ei a ajuns la spital în stare gravă

missing
03 decembrie 2018, ora 10:56

Alte două cazuri de gripă de tip A H1N1 s-au înregistrat în Chișinău, pe parcursul ultimei săptămâni. Pacienții sunt doi copii, unul de patru și altul de 17 ani.

Unul dintre copii a ajuns la spital în stare gravă, altul, în stare medie. În prezent, ambii pacienți minori sunt internați, unul dintre ei, la Spitalul Clinic Municipal pentru Boli Contagioase pentru Copii, iar altul, la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr.1.

În total, în Chișinău, de la începutul sezonului rece s-au înregistrat trei cazuri de gripă de tip A H1N1: un caz la un adult și două cazuri la copii.

În același timp, în ultimele șapte zile s-au înregistrat 22 de cazuri de viroze la adulți și peste 120 de cazuri de viroze, la copii și peste 100 de pneumonii.

Potrivit autorităților municipale, cazuri de hipotermii nu au fost înregistrate, însă, sunt în creștere cazurile de traumatisme în urma alunecărilor pe ghețuș. Astfel, în spitalele din Chișinău, în ultimele șapte zile au fost peste 250 de adresări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram