Un bărbat din România a încercat să treacă ilegal, peste frontieră, 180 de pachete de țigări, dar a fost percheziționat de câinele Poliției de Frontieră Cezar, care a găsit țigaretele camuflate în scaunele automobilului pe care acesta îl conducea.

Cazul a avut loc săptămâna trecută: „Pe sensul de ieșire din țară prin punctul de trecere Cahul s-a apropiat un mijloc de transport de model Opel Zafira, la volanul căruia a fost legitimat cetățeanul României, de 67 de ani. În timpul desfășurării controlului de frontieră a fost solicitată echipa canină a Poliției de Frontieră pentru verificări. În rezultat, câinele de serviciu Cezar a semnalat prezența în mașină a produselor de tutungerie”, se menționează într-un comunicat de la Poliția de Frontieră.

Un alt caz de tentativă de contrabandă cu țigarete a fost depistat pe Aeroportul din Chișinău. Polițiștii de Frontieră au găsit în bagajele unui pasager cu dublă cetățeniei, a Republicii Moldova și a României, de pe cursa Chișinău – Londra, 150 de pachete cu țigări.

În ambele cazuri țigările au fost ridicate, în vederea confiscării, iar cercetările au fost continuate de către Serviciul Vamal. Conform indicilor art. 287 al.10 – Cod Contravenţional al RM, persoanele riscă amenzi de până la 4500 lei.