În Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) a început instalarea Pomului de Crăciun. Potrivit reprezentanților municipalității, sâmbătă au fost montați primii trei metri din carcasa bradului. Astăzi, urmează a fi montată întreaga carcasă, iar mâine, pomul va fi deja decorat.

Pentru împodobirea bradului au fost cumpărate ghirlande cu o lungime de 1,5 m, pentru care municipalitatea a cheltuit 170 de mii de lei. De asemenea, au fost cumpărate jucării noi. Chiar și așa, autoritățile spun că încă nu s-a decis în ce culori va fi decorat Pomul de Crăciun.

Totodată, au mai fost cumpărate ghirlande cu o lungime totală de 4 km, pentru decorarea a câteva străzi din capitală, printre care: Alecu Russo, Alba Iulia, Ceucari ș.a. Din spusele directorului „Lumteh”, Veaceslav Buț, ghirlandele noi le vor înlocui pe cele vechi, care s-au deteriorat în anii precedenți. Pentru achiziție, municipalitatea a alocat circa 160 de mii de lei.

Amintim că, anul acesta în PMAN va fi instalat un brad artificial. Pomul este donat de un agent economic din capitală.

Bradul va avea o înălțime de 20 de metri.

La același subiect: 

/VIDEO/ Antreprenorul care a donat Primăriei Chișinău Pomul de Crăciun spune cât îl va costa producerea bradului și când va fi gata