Procurorii vor sentință mai dură pentru fostul polițist care, vara trecută, fiind beat la volan, a provocat un accident mortal în satul Recea, raionul Rîșcani. Fostul polițist a fost condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare cu suspendare, însă, acuzatorul de stat consideră această pedeapsă ilegală și anunță că o va contesta în instanța superioară. 

Amintim că, accidentul s-a produs pe 10 iulie, pe traseul M-5. Condamnatul se afla în stare de ebrietate, când a urcat la volanul BMW-ului colegului său de serviciu. În mașină se mai aflau două tinere: „Fără ca să se asigure, acesta a ieşit pe contrasens, pentru a efectua o depăşire, şi s-a tamponat cu un camion, care se deplasa regulamentar”, amintește Procuratura Generală.

În urma impactului, una dintre pasagerele BMW-ului, în vârstă de 22 de ani, a decedat pe loc, iar cealaltă tânără care se afla, împreună cu colegul său pe bancheta din spate a maşinii, a fost spitalizată în stare gravă.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, poliţistul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,33 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 0,77 g/l.

După accident, poliţistul a fost reţinut, iar ultetrior arestat. Atât el, cât şi colegul său de servici, au fost eliberaţi, la scurt timp, din funcţie.

Polițistul a fost condamnat pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârşită în stare de ebrietate”. Pe lângă pedeapsa cu închisoare cu suspendare, polițistului îi este interzis să conducă mijloace de transport pe o perioadă de cinci ani.