Un tânăr de 19 ani, originar din Cimișlia, care a fost anunțat în căutare acum doi ani, a fost extrădat ieri, din Ucraina. Băiatul a fost extrădat pentru încălcarea termenului de ședere pe teritoriul statului vecin, dar s-a dovedit că el e căutat de Poliția din Moldova pentru furt. 

„Acum doi ani, bărbatul a traversat ilegal frontiera de stat și a reușit în această perioadă să se ascundă de organele de urmărire penală și judecată, pe teritoriul Ucrainei. În amiaza zilei de ieri, în punctul de trecere ucrainean ”Serpnevoe” a avut loc întrevederea de transmitere a persoanei în cauză”, informează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Tânărul a fost depistat și reținut de către grănicerii ucraineni la un kilometru de linia de frontieră, în timp ce încerca fraudulos să revină în țara de baștină.

Băiatul, născut în satul Troțcoe, a fost dat în urmărire de către Inspectoratul de Poliție Basarabeasca pe faptul comiterii infracțiunii prevăzute de art. 186 al. (2) lit.b), d) Cod Penal al RM, dar și căutat de Inspectoratul de Poliție Cimișlia pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 27, 362 al.(1) Cod Penal al RM.

În prezent, suspectul se află în izolatorul IP Basarabeasca, până la luarea unei decizii finale în privința lui.