Vârstnicii din Chișinău pot învăța gratuit cum să folosească tehnologiile informaționale sau își pot dezvolta abilitățile de comunicare și socializare, la una dintre cele 27 de filiale ale rețelei de biblioteci municipale „B. P. Hasdeu”.

Serviciul social pentru seniori, cu denumirea „Împreună cu bunicii”, a fost instituit după o perioadă de pilotare a programului, la câteva dintre filialele Bibliotecii Municipale pe domeniile: inițiere în utilizarea calculatorului, studierea limbilor străine, activități pe interese și de recreere, lecturi, excursuri prin Chișinău etc. Potrivit Primăriei Chișinău, având în vedere interesul crescut din partea beneficiarilor, s-a luat decizia de a lansa Programul în mai multe biblioteci.

„Vrem să le oferim oamenilor condiții confortabile și minime cel puțin, pentru socializare și implicare, indiferent dacă avem în vedere persoane tinere sau în vârstă, angajați sau neangajați, persoane de vârsta a treia. Toți sunt importanți deopotrivă pentru noi”, a spus în acest context, primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

Directoarea bibliotecii municipale „B. P. Hasdeu”, Mariana Harjevschi a menționat că programul „Împreună cu bunicii” va fi desfășurat în cele 27 de filiale ale rețelei de biblioteci municipale, astfel că fiecare dintre acestea propune diferite oportunități.

Programul va include servicii, bazate pe:
● formarea deprinderilor în domeniul tehnologiei;
● oferirea programelor de educaţie digitală;
● dezvoltarea abilităţilor de comunicare, socializare şi interacţiune;
● implicarea în activităţi de recreere.

Agenda programului „Împreună cu bunicii pentru luna decembrie 2018 va fi prezentată pe site-ul Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”: Hasdeu.md, la sediul Direcției generale asistență socială și sănătate, precum și la preturile de sector.