Doi tineri de 20 de ani, din satul Cetireni, Ungheni suspectați de omorul a doi minori de 15 și 17 ani în vara anului 2018, au fost reținuți de poliția din Moscova în colaborare cu ofițerii din cadrul Direcției Crime Grave a Inspectoratului Național de Investigație. Suspecții sunt reținuți pentru jaf săvârșit pe teritoriul Federației Ruse. În prezent se desfășoară procedura de extrădare a celor doi reținuți. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 25 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Amintim că, la 8 aprilie curent, poliția din Ungheni a fost sesizată precum că, doi minori de 15 și 17 ani, ambii din satul Unțești au plecat de acasă într-o direcție necunoscută și nu s-au mai întors.

Ulterior, polițiștii au constatat că, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, toți patru au mers la casa bunicului unuia dintre suspecți și au consumat împreună băuturi alcoolice. La un moment dat, între tineri a apărut un conflict care a degenerat în violență. Victimele au fost bătute până au decedat. Pentru a ascunde urmele infracțiunii, suspecții au dus cadavrele cu căruța în pădure de lângă localitatea Cetireni unde le-au îngropat, iar ulterior au fugit în Federația Rusă.