/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Majorări pe timp de criză. Au primit salarii mai mari chiar dacă întreprinderile au înregistrat pierderi de milioane

03 decembrie 2018, ora 18:43

La regia Autosalubritate salariu mediu a constituit 11,7 mii lei sau cu 47 % mai mult decât perioada corespunzătoare a anului trecut, RTEC o creștere de 696 lei sau 15 % și a constituit 7300 lei, Parcul urban de autobuze 7026 de lei în creștere cu 12.8 %”, Olga Ursu, șefa Direcției Generale Finanțe, Primăria Capitalei

Din cele trei instituții menționate, doar Regia Autosalubritate a înregistrat un profit de peste șapte milioane de lei. În schimb, Parcul Urban de Autobuze a declarat pierderi de aproape 9 milioane de lei, iar RTEC puțin peste 14 milioane de lei.

Eu înțeleg acolo la întreprinderile unde a crescut venitul și unde activitatea economico – financiară s-a îmbunătățit pe parcursul anului să crească și salariul angajaților, dar acolo unde vorbim de Parcul Urban de Autobuze unde sunteți pe zero și să creșteți salariul, eu nu prea înțeleg”, Ruslan Codreanu, Primar General Interimar de Chișinău

În timpul ședinței, șeful Parcului Urban de Autobuze nu i-a oferit o replică primarului, la telefon însă acesta a declarat pentru TV8 că salariile au fost majorate legal, din banii municipalității.

Salariul s-a majorat în condițiile legii. Nu a fost un moft al nostru. Conform legislației noi suntem obligați să acordăm salariul minim garantat din sectorul real. Ceea ce s-a făcut”, Vitalie Copaci, Directorul Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”

Totodată, șeful RTEC a spus că, de fapt, salariile au fost majorate în 2017 și nu în 2018. În perioada la care s-a făcut referință, în cadrul celor 2 întreprinderi municipale activau trei mii șaptezeci de angajați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram