/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

În Chișinău au fost instalați primii piloni care vor face imposibilă parcarea neregulamentară pe bd. Ștefan cel Mare

missing
04 decembrie 2018, ora 14:57

Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală au fost instalați primii piloni care vor delimita trotuarul și vor împiedica șoferilor să parcheze neregulamentar. 

Primii 76 de piloni au fost instalați chiar în apropierea clădirii Primăriei Chișinău (în perimetru străzilor M. Eminescu și v. Pîlcălab), dar, potrivit autorităților municipale, aceștia vor apărea dea lungul întregului bulevard Ștefan cel Mare și Sfânt, pe bulevardul Constantin Negruzzi și pe strada Vasile Alecsandri.

Autoritățile municipale speră ca astfel să combată fenomenul parcării neregulamentare a automobilelor și să fluidizeze traficul pe principalele artere din centrul orașului.

„Măsura respectivă a fost luată de autoritățile administrației publice locale Chișinău, în scopul evitării parcării automobilelor pe trotuare, pentru asigurarea accesului liber al pietonilor și al bicicliștilor pe spațiile special amenajate. E de remarcat că la intersecțiile de străzi și în zona la trecerilor pietonale pilonii vor fi mai înalți, de 1,1 metri, prevăzuți cu vârfuri reflectorizante”, informează reprezentanții Primăriei.

În total, vor fi montaţi 5440 de piloni. Municipalitatea va cheltui 5,2 milioane lei pentru montarea pilonilor. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram