Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală au fost instalați primii piloni care vor delimita trotuarul și vor împiedica șoferilor să parcheze neregulamentar. 

Primii 76 de piloni au fost instalați chiar în apropierea clădirii Primăriei Chișinău (în perimetru străzilor M. Eminescu și v. Pîlcălab), dar, potrivit autorităților municipale, aceștia vor apărea dea lungul întregului bulevard Ștefan cel Mare și Sfânt, pe bulevardul Constantin Negruzzi și pe strada Vasile Alecsandri.

Autoritățile municipale speră ca astfel să combată fenomenul parcării neregulamentare a automobilelor și să fluidizeze traficul pe principalele artere din centrul orașului.

„Măsura respectivă a fost luată de autoritățile administrației publice locale Chișinău, în scopul evitării parcării automobilelor pe trotuare, pentru asigurarea accesului liber al pietonilor și al bicicliștilor pe spațiile special amenajate. E de remarcat că la intersecțiile de străzi și în zona la trecerilor pietonale pilonii vor fi mai înalți, de 1,1 metri, prevăzuți cu vârfuri reflectorizante”, informează reprezentanții Primăriei.

În total, vor fi montaţi 5440 de piloni. Municipalitatea va cheltui 5,2 milioane lei pentru montarea pilonilor.