/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Personalități din R. Moldova, decorate de președintele Klaus Iohannis. Cine și ce distincție a primit

missing
04 decembrie 2018, ora 22:22

Astfel, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă pusă în slujba promovării culturii, limbii şi spiritualităţii româneşti în Republica Moldova, contribuind, pe această cale, la întărirea relaţiilor bilaterale speciale, Președintele României a conferit:

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria C „Artele plastice” domnului Ghenadie Jaloba (Jalbă), pictor, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, și doamnei Eleonora Romanescu, pictor.

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer Categoria A „Literatura”, doamnei Ana Bantoş, critic şi istoric literar, și Categoria D „Arta spectacolului”, doamnei Ninela Caranfil, artistă emerită.

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A „Literatura”, doamnei Maria Pilchin, cercetător ştiinţific în cadrul Academiei de Ştiinţe şi lector la Catedra de Literatură Universală, Facultatea de Limbi şi Literaturi străine.

De asemenea, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea limbii române, a culturii şi a tradiţiilor româneşti, precum şi pentru promovarea valorilor europene în Republica Moldova, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer, domnului Boris Volosatîi, director al Liceului Teoretic Româno-Francez „Gheorghe Asachi” din Chişinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram