Un bărbat din Turcia și două femei din Moldova riscă să stea după gratii până la 15 ani, pentru trafic de „carne vie”. Cei trei suspecți sunt acuzați că au racolat trei tinere din familii social vulnerabile și le-au obligat să se prostitueze, în perioada anilor 2016 – 2018.

„Potrivit actului de inculpare, în intervalul anilor 2016 – 2018, sub promisiunea unui loc de muncă bine plătit, inculpaţii au racolat trei tinere din familii vulnerabile, pe care le-au transportat şi obligat să se prostitueze în oraşele Antalia şi Izmir din Turcia. Pentru a restitui datoriile pentru paşapoarte, la destinaţie acestea au fost adăpostite în diferite apartamente şi obligate să presteze servicii sexuale, deservind până la 10 clienţi pe zi. După câteva luni, activitatea ilegală a acestora a fost deconspirată de poliţia turcă, iar fetele au fost deportate acasă”, informează Procuratura Generală printr-un comunicat.

Acum, Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de acuzare a celor trei în judecată.

Cetăţeanul turc a fost reţinut în Republica Moldova la finele lunii august a acestui an şi până în prezent se află în arest. O altă suspectă, care este concubina bărbatului din Turcia, se află în arest la domiciliu, iar mătușa acesteia, cercetată în același dosar, are interdicţie de a părăsi ţara.

Potrivit informaţiilor deținute de autoritățile Republicii Moldova, cetățeanul turc este cercetat şi de către autorităţile din țara sa de origine pentru pentru o serie de infracţiuni, printre care: furt, abuz sexual şi ameninţare cu armă.