Premierul Pavel Filip a venit cu un comentariu la investigația publicată ieri, 3 decembrie, de RISE Moldova, cu privire la imobilul, numit „palat” în articol, de pe strada Paris din capitală. Acesta spune că materialul a fost făcut în contextul începerii campaniei electorale. 

„S-a pornit campania electorală și a fost o relatare, poate mai detaliată, a declarațiilor publice pe care le-am făcut până acuma(…). Am citit foarte atent tot ce a scris RISE Moldova și, pare-mi-se, se numește la Dvs. „investigațiile politicienilor de la putere și opoziție”. Vreau să vă spun că o să cred în independența Dvs. atunci când o să văd și investigația celor din opoziție; acelora care au case scrise pe mamele lor, care fac tranzacții de sute de mii de euro prin conturile soacrei sau ale mamei și care au imobile peste hotare și nu le pot declara proveniența”, a comentat Filip, astăzi, după briefingul de la sediul Partidului Democrat (PD).

„Am văzut că ați folosit numele de firmă-paravan în acest articol și trebuie să vă spun că, din punctul meu de vedere, paravan este articolul Dvs. Este un paravan al manipulării grosolane, din punctul meu de vedere, fiindcă această firmă nu este una paravan, este o firmă reală, care activează normal și este în câmpul legal al Republicii Moldova”, a mai spus premierul.

Vezi și:

Filip, despre dispoziția ministerului rus de Interne în privința moldovenilor: „Poate fi calificată ca o intervenție în campania electorală”