/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Trei indivizi, reținuți în Chișinău pentru jafuri din apartamente! Forțau geamurile termopan sau intrau cu cheile

missing
04 decembrie 2018, ora 10:57

Trei indivizi din Chișinău au fost reținuți de poliție pentru o serie de jafuri din apartamente. Aceștia intrau în locuințe, forțând geamurile termopan cu o rangă metalică sau prin selectare de chei. 

Suspecții au fost reținuți în flagrant delict, în urma unor ambuscade create de oamenii legii, după ce au fost urmăriți timp de două zile.

Bănuiții sunt tineri cu vârste cuprinse între 25 ani şi 35 ani, originari din Chişinău. Anterior, ei au fost judecaţi pentru infracţiuni analogice.

„Până în prezent s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea lor în cel puţin nouă spargeri de locuinţe şi apartamente, pe teritoriul mun. Chișinău. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile lor, poliţiştii au depistat şi ridicat bunurile materiale sustrase, cât şi pacheţele cu masă vegetală fărămiţată cu miros specific. Potrivit proprietarilor suma totală a prejudiciului material cauzat ar fi de cel puţin 500 000 lei”, se menționează într-un comunicat al Poliției capitalei.

Tinerii au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile şi sunt cercetaţi penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare învinuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 5 ani până la 10 ani.

În acest context Poliţia capitalei vine cu următoarele recomandări:

  • Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;
  • Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;
  • Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura;
  • Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii geamul de la baie deschis. Montaţi grilaj sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de escaladare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram