Doi tineri din satul Tudora, raionul Ștefan Vodă, riscă să fie amendați pentru că au încercat să revină clandestin în Republica Moldova, din Ucraina. Bărbații, în vârstă de 26 și 28 de ani, nu aveau documente de călătorie. Ei au fost observați ieri, cu ajutorul sistemului fix de observare și reținuți în perimetrul Sectorului Poliției de Frontieră Criva.

Tinerii se deplasau grăbit spre interiorul țării pe traseul Criva-Lipcani. Ei au fost reținuți și escortați la sediul SPF Criva pentru audiere și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Identificarea bărbaților a fost posibilă în baza documentelor de călătorie nevalabile pe care le dețineau, fiind și motivul pentru care au încercat să revină ilegal în Republica Moldova. Traseul parcurs de către ei a fost proiectat a doua zi, unde se văd clar urmele imprimate pe stratul de zăpadă.

Acum, bărbații riscă fiecare o amendă penală prevăzută de art. 362 al. 1 Cod Penal al RM în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.