Amenajarea centrului capitalei pentru sărbătorile de iarnă este în toi. În timp ce muncitorii decorează principalul Pom de Crăciun al ţării, spiritul sărbătorilor se simte deja la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

În fața Teatrului a fost instalat un brad artificial, iar mai multe decorațiuni au creat o adevărată magie a iernii. Zeci de persoane au înfruntat temperaturile scăzute de afară doar pentru a vedea decorațiile acestui orășel de poveste.

Acolo a fost instalat un tobogan imens, dar și carusele, unde copiii se pot distra. Iar spiritul sărbătorilor de iarnă a pus stăpânire pe centrul capitalei. Ghirlande de diferite forme și dimensiuni, copaci parcă sculptați din gheață si mii de luminițe au transformat scuarul Operei într-un loc farmec.

Amintim că, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pomul de Crăciun a fost deja instalat. Anul acesta pomul este unul artificial și are o înalțime de 20 de metri. Pentru împodobirea bradului au fost cumpărate ghirlande cu o lungime de 1,5 m, pentru care municipalitatea a cheltuit 170 de mii de lei. De asemenea, au fost cumpărate jucării noi.

Totodată, au mai fost cumpărate ghirlande cu o lungime totală de 4 km, pentru decorarea a câteva străzi din capitală, printre care: Alecu Russo, Alba Iulia, Ceucari ș.a. Din spusele directorului „Lumteh”, Veaceslav Buț, ghirlandele noi le vor înlocui pe cele vechi, care s-au deteriorat în anii precedenți. Pentru achiziție, municipalitatea a alocat circa 160 de mii de lei.

Bradul va fi inaugurat în acestă seară la ora 18:00.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!