/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO/ Chișinăul și-a îmbrăcat straie de sărbătoare! Scuarul Teatrului de Opera și Balet s-a transformat într-un orășel de poveste

missing
05 decembrie 2018, ora 16:38

În fața Teatrului a fost instalat un brad artificial, iar mai multe decorațiuni au creat o adevărată magie a iernii. Zeci de persoane au înfruntat temperaturile scăzute de afară doar pentru a vedea decorațiile acestui orășel de poveste.

Acolo a fost instalat un tobogan imens, dar și carusele, unde copiii se pot distra. Iar spiritul sărbătorilor de iarnă a pus stăpânire pe centrul capitalei. Ghirlande de diferite forme și dimensiuni, copaci parcă sculptați din gheață si mii de luminițe au transformat scuarul Operei într-un loc farmec.

Amintim că, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pomul de Crăciun a fost deja instalat. Anul acesta pomul este unul artificial și are o înalțime de 20 de metri. Pentru împodobirea bradului au fost cumpărate ghirlande cu o lungime de 1,5 m, pentru care municipalitatea a cheltuit 170 de mii de lei. De asemenea, au fost cumpărate jucării noi.

Totodată, au mai fost cumpărate ghirlande cu o lungime totală de 4 km, pentru decorarea a câteva străzi din capitală, printre care: Alecu Russo, Alba Iulia, Ceucari ș.a. Din spusele directorului „Lumteh”, Veaceslav Buț, ghirlandele noi le vor înlocui pe cele vechi, care s-au deteriorat în anii precedenți. Pentru achiziție, municipalitatea a alocat circa 160 de mii de lei.

Bradul va fi inaugurat în acestă seară la ora 18:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram