/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Cum va arăta primul magazin Kaufland, construit în Moldova

missing
05 decembrie 2018, ora 16:48

Compania Kaufland, care a pornit construcția primelor trei magazine în Republica Moldova, a prezentat macheta primului magazin care urmează a fi ridicat în Chișinău. 

„În aceste magazine va fi mai mult loc pentru produsele autohtone, ceea ce înseamnă că industria alimentară din Republica Moldova va avea mai mult spațiu aici, acasă. Nu în ultimul rând, această competiție sănătoasă va oferi cetățenilor noștri produse de o calitate mai bună, și, de ce nu, la un preț mai accesibil” , a menționat în acest context premierul Pavel Filip.

La rândul său, ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger, a menționat că prezența la eveniment a premierului Pavel Filip demonstrează interesul Guvernului pentru atragerea investitorilor în economia națională: „Apreciem că Executivul a făcut tot ce-i posibil pentru a facilita investițiile în această țară. Venim cu investiții în Republica Moldova pentru că am găsit aici mai multe posibilități de a extinde afacerile”.

În total, compania intenționează să deschidă 20 de magazine în țara noastră, iar investițiile plănuite vor ajunge la peste 300 de milioane de euro. Într-un final, investitorul german susține că vor fi create aproximativ două mii de de locuri noi de muncă.

Angajații magazinelor vor avea un salariu minim de 7500 de lei, iar 50% din producția expusă va fi de origine autohtonă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram