/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ Merkel își menține poziția de mai bine de opt ani. TOP zece cele mai influente femei din lume 2018, potrivit Forbes

missing
05 decembrie 2018, ora 15:29

Angela Merkel își păstrează poziția de top în lista celor mai puternice femei din lume încă din 2006, cu excepția anului 2010 când aceasta a fost ocupată de Michelle Obama, pe atunci prima doamnă a Statelor Unite ale Americii.

Revista a realizat acest top după ce a analizat venitul, prezența în presă, sfera de influență și impactul, atât în contextul domeniului de activitate a fiecărei femei (media, tehnologie, business, filantropie, ONG-uri, politică și finanțe), cât și în afara acestuia. Mai jos TOP zece al celor mai influente femei din lume:

1. Angela Merkel

Angela Merkel este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germane.

2. Theresa May

Theresa May a devenit prim-ministru în iulie 2016 și de atunci negociază ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

3. Christine Lagarde

Christine Legarde este directorul general al Fondului Monetar Internațional și este considerată a fi unul dintre cei mai buni miniștri de finanțe din zona euro.

4. Mary Barra

Mary Barra este prima femeie lider a companiei General Motors, care este unul dintre cei mai mari distribuitori de piese auto.

5. Abigail Johnson

Abigail Johnson este președintele „Fidelity investments”, companie care oferă servicii de asset management și brokeraj, având o cifră de afaceri de 12,87 miliarde de dolari în 2006.

6. Melinda Gates

Melinda Gates este una dintre cele mai proeminente figuri în filantropie, fiind vicepreședintele Fundației Bill și Melinda Gates, de activitatea căreia s-a ocupat aproape singură în primii șase ani de la înființare.

7. Susan Wojcicki

Susan Wojcicki este director executiv (CEO) la youtube din 2014, timp în care platforma youtube a adunat 1.9 bilioane utilizatori.

8. Ana Patricia Botín

Ana Botin este preşedinta grupului Santander, banca comercială din Spania. Ana Botin face parte din a patra generație a familiei Botin, care dețin această poziție în conducerea băncii, după tatăl, bunicul şi străbunicul ei.

9. Marillyn Hewson

Marillyn Hewson este directorul executiv (CEO) la Lockheed Martin din 2013, compania de construcții aerospațiale de prim rang.

10. Ginni Rometty

Ginni Rometty este președintele corporației „International Business Machines” – producătoare de tehnologii avansate.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram