/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ultima oră! Gheorghe Gaberi, eliberat din funcția de șef al ANSA. Cine va fi director interimar

missing
05 decembrie 2018, ora 15:18

Gheorghe Gaberi a fost eliberat din funcția de director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Șef interimar al instituției va fi Ion Sula, fost ministru al Agriculturii și fost director al ANSA. Decizia a fost luată astăzi de membrii Cabinetului de Miniștri. 

Potrivit reprezentanților Guvernului, Gaberi a depus cerere de demisie.

De asemenea, Guvernul a eliberat din funcție și un vicedirector al ANSA. Este vorba despre Vsevolod Stamati, care a fost vicedirector adjunct pentru probleme sanitar-veterinare.

Gheorghe Gaberi nu a comentat deocamdată anunțul despre demisia lui. Contactat de TV8, acesta nu a răspuns la telefon. El a fost numit în funcția de director al ANSA în anul 2016. Anterior, a fost președinte al Consiliului SA „Mold-Expo”, viceministru al economiei, viceministru al agriculturii și a activat în domeniul privat.

Foto (de la stânga la dreapta): Ion Sula; Gheorghe Gaberi și Chiril Gaburici. Sursa: MAIA

La rândul său, Ion Sula, a fost numit în anul 2015 ministru al Agriculturii din partea Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM). Anterior, acesta deținuse funcția de director general al ANSA. Recent acesta a aderat la Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram