Gheorghe Gaberi a fost eliberat din funcția de director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Șef interimar al instituției va fi Ion Sula, fost ministru al Agriculturii și fost director al ANSA. Decizia a fost luată astăzi de membrii Cabinetului de Miniștri. 

Potrivit reprezentanților Guvernului, Gaberi a depus cerere de demisie.

De asemenea, Guvernul a eliberat din funcție și un vicedirector al ANSA. Este vorba despre Vsevolod Stamati, care a fost vicedirector adjunct pentru probleme sanitar-veterinare.

Gheorghe Gaberi nu a comentat deocamdată anunțul despre demisia lui. Contactat de TV8, acesta nu a răspuns la telefon. El a fost numit în funcția de director al ANSA în anul 2016. Anterior, a fost președinte al Consiliului SA „Mold-Expo”, viceministru al economiei, viceministru al agriculturii și a activat în domeniul privat.

Foto (de la stânga la dreapta): Ion Sula; Gheorghe Gaberi și Chiril Gaburici. Sursa: MAIA

La rândul său, Ion Sula, a fost numit în anul 2015 ministru al Agriculturii din partea Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM). Anterior, acesta deținuse funcția de director general al ANSA. Recent acesta a aderat la Partidul Democrat din Moldova (PDM).