Fostul primar al municipiului Chișinău și noul lider al Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, spune că instalarea unui brad artificial în centrul capitalei distruge în sine tradiția sărbătorilor de iarnă. Fostul edil spune că mai bine era atunci când principalul pom de Crăciun din țară era unul natural. „Cum este regimul – artificial, așa și bradul”, a declarat Dorin Chirtoacă la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Noi luam acești brazi de la oameni din ogradă, cărora nu le mai trebuia. Da, uneori era mai strâmb, alteori mai pufos, dar conta atmosfera, și asta-i feeria sărbătorii în toată Europa”, a spus liberalul.

De asemenea, fostul primar a făcut aluzie la faptul că pomul de Crăciun a costat prea mult: „Jumătate de milion de lei asta e economie? Noi cumpăram bradul cu 10 mii de lei. Câți ani am fi cumpărat – 50 de ani?”.

Despre agentul economic care a donat o parte din brad fostul primar spune că „dacă nu-i transparent, nu-i credibil. Și dacă nu-i credibi, asta nu e sărbătoare și asta nu-i pentru cetățeni”.

Pomul de Crăciun este artificial și are o înălțime de 20 m. Mai mult de jumătate din brad a fost donat de un agent economic din Capitală.