Nuanța coralului viu a fost aleasă culoarea anului 2019, de institutul Pantone. Specialiștii susțin că această nuanță vie a coralilor oceanici și a cerului în amurg, are menirea să învioreze trendul de anul acesta.

Începând cu anul 2000, compania Pantone, specializată în producţia de lacuri şi vopsele, dezvăluie în fiecare an nuanţa sau culoarea care va fi favorizată în următoarele 12 luni în industriile modei, obiectelor decorative şi produselor cosmetice, potrivit mediafax.

Astfel, pentru 2019, nuanţa coral de cu irizaţii aurii (Pantone 16-456) a fost aleasă culoarea anului.

Foto: mediafax.ro

Pe contul Pantone de pe reţeaua de socializare online Instagram, culoarea este descrisă drept „o nuanţă coral care animă şi este plină de viaţă, cu irizaţii aurii care energizează”. Culoarea, de asemenea simbolizează „nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie şi exprimarea jucăuşă”, completează cei de la Pantone.

Culoarea aleasă pentru 2019 contrastează puternic cu Ultra Violetul anului 2018.

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe Glob, dar şi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă în vogă.

Importanţa unei culori poate să provină şi din anumite criterii tehnologice și din disponibilitatea noilor texturi.

Foto: realliving.com