/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO, FOTO/ Mergeau cu Porsche-ul la furat prin Italia și Germania! O presupusă grupare de hoți moldoveni, deconspirată

missing
06 decembrie 2018, ora 12:12

O presupusă grupare criminală din care ar face parte 17 moldoveni și care comitea jafuri în proporții deosebit de mari pe teritoriul Italiei și Germaniei, a fost deconspirată zilele trecute. Potrivit oamenilor legii, aceștia se deplasau cu automobile de lux de mărci precum Mercedes, BMW și Porsche și furau bani, metale prețioase, pietre prețioase și obiecte de artă. De asemenea membrii grupării furau din mașini și comiteau atacuri tâlhărești. 

Gruparea și-ar fi început activitatea criminală în anul 2016. O parte dintre bunurile furate erau introduse prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova și le vindeau prin intermediul persoanelor de încredere. Ulterior, din banii pe care-i obțineau, suspecții își cumpărau imobile și automobile de lux pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, aceștia investeau banii și în afaceri legate de prestarea serviciilor.

„În cadrul urmăririi penale, INI și PCCOCS au desfășurat o colaborare internațională prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională și autoritățile de aplicare a legii din Hamburg, care efectuează investigații privind o serie de cazuri de efracție în orașul Hamburg și în alte zone ale Germaniei, aceste infracțiuni fiind identificate în 2017 – 2018, deja ca fenomen. „Modus operandi” a acestora fiind unul specific și anume accederea în locuințe prin acoperiș”, informează Poliția Republicii Moldova într-un comunicat.

Pe parcursul zilei de ieri, 5 decembrie, oamenii legii au efectuat o operațiune specială. S-au făcut 18 percheziții la domiciliu și au fost reținute două persoane – cetățeni ai Republicii Moldova. Restul suspecților au fost anunțați în căutare internațională.

De asemenea, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate, dispozitive de comunicare, arme, bani și bunuri (obiecte de artă, bijuterii, monede cu valoare istorică) în sumă de aproximativ 6 000 000 lei, fiind aplicat sechestru pe bunuri în sumă de 10 000 000 lei.

Presupiusa grupare criminală ar fi comis peste 22 de sustrageri, suma prejudiciului material fiind estimată la aproximativ 400 000 000 lei.

Persoanele reținute au fost puse sub învinuire de procurorii PCCOCS, urmând a fi solicitată aplicarea măsurii preventive a arestului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram