/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ce spune tânărul care a fost amendat pentru coruperea alegătorilor

missing
07 decembrie 2018, ora 16:32

„Poziția noastră rămâne neschimbată: eu nu am comis nicio crimă, nu-mi recunosc vina. Desigur, vom ataca prima decizie judecătorească în instanța superioară. Avocații mei consideră sentința ilegală. Avem multe întrebări atât către procesul propriu-zis, care a durat trei ani, cât și la argumentarea instanței”, afirmă tânărul pe contul său pe facebook.

El spune că spre exemplu martorul acuzării a fost un agricultor care a studiat sociologia, iar mărturia lui a fost acceptată pentru că „a folosit limba oamenilor IT”.

„Aceasta nu este o glumă, ci un extras din partea motivațională a decizie judecătorești”, mai spune tânărul precizând că timp de trei ani viața lui s-a schimbat „atunci când justiția moldovenească a lucrat pentru a mă pedepsi pentru cercetare, nu numai că am abandonat știința, dar am reușit să mă căsătoresc, să fac o pisică, să obțin un loc de muncă și chiar am creat locuri de muncă pentru alți oameni, adevărați programatori”, spune tânărul.

Procuratura a anunțat vineri printr-un comunicat că bărbatul a fost amendat cu 400 unităţi convenţionale pentru coruperea alegătorilor. Potrivit procurorilor, pe 20 mai 2015, inculpatul a cumpărat, pe un termen de un an, domeniul www.alegerimoldova.com. Acesta a indicat pe site date de contact neveridice și utiliza platforma pentru a determina alegătorii, înregistraţi pe site, să voteze un anumit candidat la alegerile locale din acel an. Acesta îi asigura pe utilizatorii site-ului cu privire la deplina anonimitate şi securitate a acţiunilor ilicite pe care urmau să le comită. Detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram