Tânărul din Chișinău care a fost amendat cu 400 unităţi convenţionale pentru coruperea alegătorilor în alegerilor din 2015 susține că va ataca decizia instanței și că nu-și recunoaște vina.

„Poziția noastră rămâne neschimbată: eu nu am comis nicio crimă, nu-mi recunosc vina. Desigur, vom ataca prima decizie judecătorească în instanța superioară. Avocații mei consideră sentința ilegală. Avem multe întrebări atât către procesul propriu-zis, care a durat trei ani, cât și la argumentarea instanței”, afirmă tânărul pe contul său pe facebook.

El spune că spre exemplu martorul acuzării a fost un agricultor care a studiat sociologia, iar mărturia lui a fost acceptată pentru că „a folosit limba oamenilor IT”.

„Aceasta nu este o glumă, ci un extras din partea motivațională a decizie judecătorești”, mai spune tânărul precizând că timp de trei ani viața lui s-a schimbat „atunci când justiția moldovenească a lucrat pentru a mă pedepsi pentru cercetare, nu numai că am abandonat știința, dar am reușit să mă căsătoresc, să fac o pisică, să obțin un loc de muncă și chiar am creat locuri de muncă pentru alți oameni, adevărați programatori”, spune tânărul.

Procuratura a anunțat vineri printr-un comunicat că bărbatul a fost amendat cu 400 unităţi convenţionale pentru coruperea alegătorilor. Potrivit procurorilor, pe 20 mai 2015, inculpatul a cumpărat, pe un termen de un an, domeniul www.alegerimoldova.com. Acesta a indicat pe site date de contact neveridice și utiliza platforma pentru a determina alegătorii, înregistraţi pe site, să voteze un anumit candidat la alegerile locale din acel an. Acesta îi asigura pe utilizatorii site-ului cu privire la deplina anonimitate şi securitate a acţiunilor ilicite pe care urmau să le comită. Detalii AICI.