Pe parcursul anului 2018, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au reținut sau documentat peste 40 de primari și viceprimari, peste 20 de inspectori de poliție și peste 30 de directori și vicedirectori de instituții de stat sau șefi și adjuncți din direcții sau departamente ale acestor instituții. 

Cele mai multe acte de corupție au fost atestate în primării și alte instituții ale Autorităților Publice Locale; în instituții subordonate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; organe ale Ministerului de Interne; ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării ș.a.

Cele mai multe acte de corupție s-au produs în Chișinău – peste patru sute; pe locul doi s-a situat municipiul Bălți, cu circa 55 de acte de corupție înregistrate și UTA Găgăuzia, cu 36 de acte de corupție documentate.

În același timp, CNA a documentat peste 500 de cazuri grade de corupție, au fost reținute peste 160 de persoane, iar prejudiciul total pe dosarele pornite de CNA depășesc 64 de milioane de lei.

De asemenea, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, instituție subordonată CNA, a aplicat sechestru pe bunuri materiale şi valori mobiliare în valoare totală de peste 169 de milioane de lei.