Israelul a fost inundat de apă, dar în același timp și de ninsoare. Prima zăpadă fiind surprinsă în regiune Hermon, iar inundațiile au dat bătăi de cap mai multor israileni în regiunea Holo, transmite vesty.co.il.

În regiunea Hermon continuă să ningă. În dimineața zilei de vineri, 7 decembrie, înălțimea zăpezii de pe vârful muntelui a ajuns până la zece centimetri. Potrivit meteorologilor, în zilele următoare la fel se așteaptă ninsori. Astfel, temperatura aerului scade sub zero grade.

Oamenii legii au avertizat israelienii să nu călătorească în regiunea Hermon: pista fiind umedă și se menține o ceață densă.

Între timp, ploaia puternică însoțită de furtuni, continuă în altă regiune a Israelului, Holon. Mai multe străzi fiind inundate.

Totodată, salvatorii au evacuat locuitorii din mai multe case. O persoană a declarat că acoperișul acestuia i-a fost afectat, iar în locuință apa a distrus mai multe bunuri.

Pentru noi, ploaia ușoară este o provocare, dar cum este în aceste momente este un dezastru natural„, a spus bărbatul.

De asemenea, polițiștii au blocat mai multe autostrăzi principale pentru siguranța cetățenilor. Astfel, inundații deosebit de grave au fost localizate și pe autostrada nr. 40 în zona Gadera.