/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

S-a ales cu o amendă. Polițistul implicat în dosarul „mitei pentru procurori”, condamnat

07 decembrie 2018, ora 09:01

Procuratura Anticorupție amintește că a transmis în judecată cauza penală în care a fost implicat polițistul, conform materialelor căreia, acesta a pretins mai multe sume de bani de la un agent economic, firma căruia figura într-un dosar de evaziune fiscală.

În schimbul banilor, polițistul susţinea că va influența ofițerii de investigație și procurorii din cadrul oficiului Ciocana, care efectuau urmărirea penală în cauza în care erau reținuți administratorii agentului economic învinuit de evaziune fiscală, promițând să asigure eliberarea acestora din arest, cu ulterioara scoatere de sub urmărire penală și clasarea cauzei penale.

În cadrul urmăririi penale, procurorul a înaintat către IGP un demers de suspendare din funcție a factorului de decizie vizat. Acesta și-a recunoscut pe deplin vinovăția, încheind un acord de recunoaștere a vinovăției, fapt ce a permis disjungerea cauzei din dosarul de bază și expedierea în instanța de judecată pentru examinare în procedură specială.

În scopul asigurării executării pedepsei, instanța de judecată a menținut sechestrul aplicat asupra bunurilor condamnatului. Sentința este cu drept de apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram