Trei fotbaliști ai selecționatei Moldovei au fost decorați cu Ordinul „Gloria Muncii”, printr-un decret semnat de președinte. Este vorba de cunoscuții jucători: Alexandru Gatcan, Artur Ioniță și Alexandru Epureanu. Cel din urmă a fost desemnat șicu titlul de cel mai bun fotbalist al anului, în cadrul Galei Laureaților Fotbalului Moldovenesc 2018.

Căpitanul echipei naționale, Alexandru Epureanu, recent retrasul Alexandru Gațcan și mijlocașul care evoluiază în campionatul Italiei, Artur Ioniță au fost decorați cu Ordinul „Gloria Muncii”, pentru contribuția la dezvoltarea fotbalului moldovenesc și a imaginii R.Moldova în lume.

Tot acești trei jucători au fost favoriții în cursa pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului. În cele din urmă, Alexandru Epureanu a ieșit câștigător în anchetă, devansându-i pe Gațcan și Ioniță. Din păcate, Epureanu nu a fost prezent la Gala Laureaților Fotbalului Moldovenesc, de aceea, trofeul a fost înmânat tatălui său, Ion, iar însuși fotbalistul a transims un mesaj.

„Pentru a lua acest premiu, mulți au contribuit la creșterea mea profesională. Antrenorii cu care am lucrat și lucrez în prezent, coechipierii de la națională și de la echipa la care evoluez. De asemena, le mulțumesc suporterilor care mereu ne-au susținut, mulțumesc celor care au votat numele meu, mă simt onorat de încrederea dumneavoastră”, Alexandru Epureanu, cel mai bun fotbalist al anului.

În cadrul aceluiași eveniment, Alexandru Koșelev a fost ales portarul anului, Radu Gînsari s-a ales cu premiul cel mai bun atacant al anului, iar Vitalie Damașcan a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al anului.