HBO a lansat trailerul celui de-al optulea și ultimul sezon al dramei fantastice televizate Urzeala Tronurilor. În cele 54 de secunde autorii arată doar cum un peisaj, un lup și un dragon îngheață din mers. Totodată, este anunțat că sezonul va rula pe marele ecrane începând cu luna aprilie din 2019.

Realizatorii serialului au anunțat că spre deosebire de primele șase sezoane care au avut fiecare câte zece episoade și al șaptelea, care a avut șapte episoade, cel de-al optulea sezon va avea doar șase episoade, însă fiecare serie va avea câte două ore. Ca sezonul precedent, în mare măsură va consta în conținut original ce nu este găsit în prezent, în seria lui George R. R. Martin, Un Cântec de Gheață și Foc, ci în schimb va adapta materialul pe care Martin l-a dezvăluit producători de seriale despre viitoarele romane din serie, Aripile Iernii și Un Vis de Primăvară.

Sezonul va fi adaptat pentru televiziune de David Benioff și D. B. Weiss. Filmarea a început în mod oficial pe 23 octombrie 2017.