/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ În vizită la CNA. Ce cred elevii despre condițiile din izolatorul centrului

missing
07 decembrie 2018, ora 18:43

Una din responsabilități ar fi funcționarea liniei naționale anticorupție, ceea pe care o apelează cetățenii în majoritatea cazurilor și anume operatorii de la unitatea de gardă. Până în moment a crescut de la 20-30 de apeluri până la 2700 la momentul de astăzi”.

Ulterior, vizitatorii au intrat și într-o celulă din cele șase disponibile unde au testat condițiile în care sunt ținuți suspecții, de la paturi până la baie.

Condițiile sunt destul de OK deoarece nici în majoritatea căminelor nu sunt așa bune condiții ca aici

„Este un izolator care are printre cele mai bune condiții de la noi din țară. Sunt condiții umane în care cred că coincid cu toate normele de drept naționale și internaționale”.

„Am rămas uimită când am văzut izolator radio sau cană electrică de fiert apă”.

Vizitatorii au aflat despre mijloacele speciale utilizate de CNA și cât cântărește echipamentul pe care-l poartă zilnic mascații. Iar unii s-au oferit voluntari pentru testarea scutului antiglonț.

„Dacă să luăm și mijloacele speciale pe care le putem duce pe noi echipamentul ușor trece peste 20 de KG. În primul rând scutul antiglonț. Placa de bornare în față, placa de bronare în spate. În jur la 7-8 kilograme. Cel mai des din mijloacele speciale desigur se utilizează cătușele”.

„Nu este greu, însă văd că are o duritatea foarte bună și cred că e prevăzut special care să fie ușor și să fie comod pentru cei care o poartă. Cred eu că au o activitatea foarte bună și cred că-și desfășoară operațiunile foarte eficient”.

Partea bună este că, vizitatorii s-au aflat doar pentru scurt timp în izolator, ieșind fără dificultate de acolo. În celule sunt deținute în jur de trei persoane. Ziua Internațională Anticorupție se sărbătorește în fiecare an pe data de 9 decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram