/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ ZdG: Casa de lux, banii de la nuntă, tranzacţiile şi cariera unei dinastii de judecători

07 decembrie 2018, ora 09:38

Denis Guzun, proaspătul judecător este implicat în tranzacţii imobiliare încă din perioada studenţiei. El conduce un Mercedes evaluat la 30 de mii de euro şi susţine că a câştigat, la nunta pe care a jucat-o în 2017, nu mai puţin de 110 mii de euro (!). Părinţii săi, soţii Ion şi Maria Guzun, locuiesc într-o casă de lux amplasată în coasta Chişinăului, pe care au început s-o construiască în urmă cu 6 ani şi despre care susţin în declaraţiile de avere şi interese că ar fi nefinisată. Imobilul nici măcar nu este înregistrat la Cadastru.

Denis Guzun are 30 de ani şi este fiul judecătorilor Ion şi Maria Guzun. Ca mulţi alţi tineri din R. Moldova, este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. La scurt timp după absolvire, în aprilie 2012, s-a angajat în câmpul muncii în calitate de jurisconsult la compania „Quo vadis” SRL. Nu s-a reţinut acolo însă prea mult timp. Mai exact, 10 luni, pentru că, la începutul lunii februarie 2013 şi-a dat demisia şi a preferat să calce pe urmele membrilor familiei, fiind angajat, peste două săptămâni, în calitate de asistent al unui judecător de la Judecătoria Anenii Noi.

Revenirea în justiţie şi promovarea la CSJ

Între timp, tatăl său, judecătorul Ion Guzun, renunţa la roba de avocat pentru a reveni la mantia de judecător, pe care o mai îmbrăcase în anii 1993-2003. În mai 2012, Ion Guzun a fost numit judecător la Curtea de Apel (CA) Bender, până la atingerea plafonului de vârstă.

Nu a zăbovit însă prea mult la CA, pentru că, în februarie 2014, a candidat la funcţia de judecător al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), condusă din mai 2012 de către fostul său coleg de facultate şi cumătru, Mihai Poalelungi, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale.

În urma unui concurs la care au participat cinci candidaţi, Ion Guzun a fost declarat de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) câştigător, deşi avea cele mai puţine puncte dintre candidaţii înscrişi în cursă, doar 57, pe când ceilalţi 4 aveau toţi peste 74 de puncte.

Fiul şi-a urmat tatăl la CSJ

Peste o lună, în martie 2013, la CSJ a ajuns şi fiul lui Ion Guzun, Denis, care a fost transferat de la Anenii Noi, tot în funcţia de asistent judiciar. În cadrul celei mai importante instanţe judiciare din R. Moldova, Denis Guzun a activat până în momentul în care a fost numit judecător la Judecătoria Chişinău, în urma unui concurs în care au participat 25 de candidaţi şi care s-a desfăşurat la 23 noiembrie 2018.

Citește continuarea pe Ziarul de Gardă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram