Un inginer-șef de rețele din cadrul companiei „RED Union Fenosa” a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, fiind  acuzat de încălcarea regulilor de exploatare a obiectivelor energetice, soldată cu decesul unei persoane. Potrivit Procuraturii, timp de zece ani bărbatul a fi fost achitat de magistraţi pe motiv că fapta nu a fost comisă de inculpat.

Procuratura menționează că în acești zece ani dosarul a fost de cinci ori obiectul examinării la Curtea Supremă de Justiţie. „Magistraţii Curţii de Apel Chişinău au casat, într-un final, sentinţa ilegală de achitare a inculpatului şi l-au condamnat pentru crima comisă”, se spune într-un comunicat de presă al instituției.

Bărbatul urmează să achite, în folosul succesorului părţii vătămate, un prejudiciu moral şi material în sumă de 52 de mii de lei. Decizia este definitivă şi executorie însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie.

Procurorii spune că incidentul a avut în dimineaţa zilei de 8 octombrie 2008 în raionul Ceadâr-Lunga. Potrivit lorm fiind responsabil de asigurarea securităţii şi funcţionalităţii lucrărilor la reţelele electrice, amplasate pe sectorul pe care-l deservea, inginerul-şef a încălcat prevederile legale de exploatare tehnică a centralelor şi reţelelor electrice, în rezultat, un bărbat care-şi păştea cornutele a fost electrocutat mortal de un cablu de înaltă tensiune care atârna de la un pilon de electricitate.