/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Proteste Franța: Mai mulţi jurnalişti au fost răniţi în timpul manifestației „vestelor galbene”

missing
09 decembrie 2018, ora 10:54

Mai mulţi jurnalişti au fost maltrataţi, chiar răniţi, în timpul protestelor „vestelor galbene” la Paris. Mulţi dintre ei fiind ţinta unor dispozitive de tip „flash-ball”, potrivit informaţiilor difuzate de media lor sau de reţelele sociale, scrie Agerpres.

Doi fotoreporteri de la cotidianul Le Parisien au fost atinşi de tiruri ale lansatoarelor „flash-ball” pe Champs-Elysees, unul la gât, celălalt la genunchi, a relatat ziarul.

Un jurnalist al agenţiei de presă audio A2PRL a relatat, aducând drept dovadă o fotografie cu hematomul cu care s-a ales, că un poliţist a tras în direcţia lui cu acelaşi tip de lansator, în timp ce el avea la vedere legitimaţia sa de presă.

Alţi reporteri au afirmat la rândul lor că au fost atacaţi de persoane turbulente sau de manifestanţi sâmbătă în cursul mobilizării ”vestelor galbene”, care s-a soldat cu confruntări violente în mai multe locuri ale capitalei franceze.

Mai mulţi jurnalişti s-au plâns de asemenea că echipamentele lor de protecţie au fost confiscate de către forţele de ordine, expunându-i astfel unor riscuri de ordin fizic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram