Circa 400 de persoane au fost arestate sâmbătă la Bruxelles, în contextul extinderii în Belgia a protestelor „vestelor galbene” din Franţa. Și în capitala belgiană poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în confruntările cu protestatarii. Protestatarii cer demisia premierului belgian Charles Michel.

Circa o mie de persoane au luat parte la protestele din Bruxelles, dintre care aproximativ 400 au fost arestate. Mulţi dintre protestatari au fost reţinuţi la sosirea lor în staţiile de tren, fiind descoperite asupra lor obiecte interzise.

Protestatarii, care cer demisia premierului belgian Charles Michel, au aruncat cu pietre, petarde şi alte obiecte spre forţele de ordine şi au distrus semne de circulaţie şi semafoare. Incidente violente s-au produs în apropierea sediului Parlamentului european de la Bruxelles.

Mişcarea „vestelor galbene” din Franţa, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai, a inspirat proteste antiguvernamentale şi în Belgia şi Olanda, deşi niciuna din cele două ţări nu a propus majorarea taxelor pentru carburanţi – scânteia care a provocat amplele manifestaţii de la Paris şi din alte oraşe franceze.

În jur de 100 de olandezi protestează paşnic şi în faţa Parlamentului de la Haga, iar la Amsterdam au fost reţinuţi doi protestatari.