/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Dodon abia de-a fost suspendat, iar Candu a și semnat! Președintele Legislativului a promulgat legile respinse de șeful statului

missing
10 decembrie 2018, ora 17:53

La câteva ore de la decizia Curții Constituționale (CCM) de a-l suspenda pe Igor Dodon pentru a cincea oară, președintele Parlamentului i-a luat locul și a promulgat cele cinci legi respinse de președintele țării. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Parlamentului. 

„Legea pentru modificarea și completarea Codului Muncii al Republicii Moldova, care stipulează stabilirea Zilei Europei și a Zilei Victoriei pe data de 9 mai, Legea pentru completarea unor acte legislative, care include modificări la Legea asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne, precum și la Legea cu privire la apărarea națională, Legea cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor, Legii cu privire la transmiterea unui bun cu titlu oneros, care vizează Stadionul Republican, precum și Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova au fost promulgate, astăzi, de Andrian Candu, în urma constatării Curții Constituționale a imposibilității președintelui țării de a-și exercita atribuțiile”, se spune în comunicatul de la Legislativ.

„Cele cinci legi au fost adoptate de Parlament, transmise Legislativului spre reexaminare de Președintele țării, iar Parlamentul și-a reconfirmat votul pentru proiectele nominalizate și a transmis spre promulgare repetată proiectele. Conform Constituției, în cazul în care Parlamentul își menține votul asupra unei legi adoptate anterior, președintele este obligat să promulge legea”, se mai spune în comunicat.

Amintim că, după ce a fost anunțată decizia CCM de a-l suspenda repetat, Igor Dodon a spus că aceste legi vor fi anulate după viitoarele alegeri parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram