/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

O femeie din Cimișlia a născut acasă, înainte să vină ambulanța

missing
10 decembrie 2018, ora 16:25

O femeie din Cimișlia, de 30 de ani, a născut acasă, înainte ca să vină ambulanța. Tânăra avea termenul de circa 40 de săptămâni și a născut un băiețel sănătos. 

Potrivit reprezentanților Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, medicii au fost solicitați deja după ce tânăra a născut. Ambulanța a ajuns în decurs de 11 minute la chemare și echipa de medici a transportat mama și copilul la maternitatea din Cimișlia.

Cazul a avut loc ieri, 9 decembrie. Acesta este al doilea copil al tinerei mame.

În total, în ultimele 48 de ore, subdiviziunile IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au deservit peste patru mii de solicitări, din care peste 800 de solicitări au fost la copii.

Potrivit datelor statistice, urgențe majore au constituit 20% din numărul total de solicitări. La etapa de prespital au primit asistență medicală de urgență 89 pacienți cu accident vascular cerebral, 11 pacienți cu sindrom coronarian acut, două cazuri de hipotermii și trei cazuri de degerături cu transportarea ulterioară la spital.

De asemenea, medicii de la ambulanță au intervenit la 13 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 19 persoane, dintre care cinci copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram